Leksika

Lex.dk er Danmarks nationalleksikon.

Sitet indeholder opslagsværkerne Den Store Danske, Trap Danmark og en række specialværker som Dansk Biografisk Leksikon, Dansk Kvindebiografisk Leksikon, Danmarks Oldtid, Danmarkshistorien og Gyldendals Teaterleksikon. Der er flere end 230.000 artikler og ca. 2 mio. månedlige besøg. Lex.dk er skrevet af danske fageksperter og er på et højt fagligt niveau.

Engelsk online opslagsværk, hvor man bl.a. kan søge på kategorier, f.eks. videnskab, filosofi, politik, littteratur. Desuden er der en omfattende biografidel, hvor man kan søge frit eller inden for kategorier.

Bartleby.com er et meget omfattende websted, hvor man har direkte adgang til et væld af ældre opslagsværker og tekster om litteratur, religion, citater m.m.

The Free Dictionary indeholder bl.a. ordbøger på mange sprog, ordbøger inden for forskellige fag, leksika, talemåder og slang.

Infoplease er giver adgang til 57.000 artikler fra den store Columbia Encyclopedia. Der er mulighed for at søge frit og efter emnekategorier, og der findes en værktøjskasse med atlas, ordbøger, videoer m.m.

Brug ikke oplysninger fra Wikipedia alene! Tjek altid med andre kilder.

Den anerkendte Encyklopedia.com giver adgang til tekster fra Oxford University Press og Columbia Encyclopedia. Indeholder ca. 300.000 poster og ca. 50.000 billeder, videoer, emneresuméer og avis- og tidsskriftartikler.

Københavns Universitetsbibliotek har et væld af gode oversigter over databaser, opslagsværker, fagsider m.m. 

Store norske leksikon er Norges største netsted for forskningsformidling. Leksikonet ejes af de norske universiteter og flere organisationer m.fl.

SPECIALLEKSIKA & OPSLAGSVÆRKER (ET LILLE UDPLUK)

 

Et omfattende leksikon om filosofi, der indeholder omfattende artikler om emner, begreber, personer.

Et anerkendt peer-reviewed leksikon om filosofi med mange brugere.

Et uafhængigt websted bestående af tre forskellige dele:
Leksikon dækkende Nordafrika og Mellemøsten
Omfattende rejseguides til Nordafrika og Mellemøsten
Onlinekursus i arabisk!

Leksikon over symbolers betydning