HF-universitetspakke

Der er mulighed for at supplere din HF-uddannelse med en universitetsfagpakke, hvis du ønsker at søge videre på universitetet.

Hvor længe tager det?
Fagpakken har det officielle navn Supplerende Overbygningsforløb  (SOF), og den skal kunne tages på 6 måneder. Det kan være direkte efter din HF eller på et senere tidspunkt, hvis du først senere bestemmer dig for at søge ind på en universitetsuddannelse. Dog vil det koste penge, hvis du først gør det senere end 2 år efter din HF-eksamen.

Hvor kan jeg tage suppleringsuddannelsen?
SOF’en kan tages på Københavns VUC (KVUC) og Niels Brock. På Sjælland er det derudover kun VUC Storstrøm (Næstved og Nykøbing F) samt Nordvestsjællands HF & VUC, som i år udbyder overbygningsforløbet.

Hvilke fag kan jeg supplere med?
SOF sammensættes af forskellige fagløft, rettet mod den uddannelse du vil søge videre på. Sammensætningen af din fagpakke skal du tale med VUC om, når du ansøger om optagelse på SOF. Der kan være forskel på, om fagene i SOF er forudbestemte, eller om du selv kan være med til at sammensætte forløbet, så du samtidig kan opfylde eventuelt specifikke adgangskrav.

Skulle det igennem SOF ikke være muligt at lave alle de fagløft, du har brug for, kan du efterfølgende supplere disse fag på Gymnasiale suppleringskurser (GSK).

Kan jeg få SU?
Som udgangspunkt vil det være muligt at søge om SU, men også det skal du tale med VUC om.

Mere info:

Spørgsmål?

Cæcilie fra Studievalg Danmark (Center Sjælland) kan kontaktes på tlf. 33 33 20 72 og mail cbl@studievalg.dk.

Hvis du er nysgerrig, kan du finde bekendtgørelsen her.