HF-universitetspakke

Der er mulighed for at supplere din HF-uddannelse med en universitetsfagpakke, hvis du ønsker at læse videre på universitetet efter din HF-eksamen.

Hvor længe tager det at supplere sin 2-årige HF?

Fagpakken har det officielle navn SOF (Supplerende Overbygningsforløb), og den tager max. 6 måneder. Det kan være direkte efter din hf eller på et senere tidspunkt, hvis du først senere bestemmer dig for at søge ind på en universitetsuddannelse. Dog vil det koste penge, hvis du gør det senere end 2 år efter din eksamen.

Hvor kan jeg tage suppleringsuddannelsen efter min tid på Solrød Gymnasium?

Region Hovedstaden og Region Sjælland:


Hvilke fag kan jeg supplere med?

SOF sammensættes af forskellige fagløft, rettet mod den uddannelse du vil søge videre på. Sammensætningen af din fagpakke skal du tale med VUC om, når du ansøger om optagelse på SOF. Der kan være forskel på, om fagene i SOF er forudbestemte, eller om du selv kan være med til at sammensætte forløbet, så du samtidig kan opfylde eventuelle specifikke adgangskrav. Skulle det igennem SOF ikke være muligt at lave alle de fagløft du har brug for, kan du efterfølgende supplere disse fag med GSK, Gymnasielle Suppleringskurser.

Kan jeg få SU?

Som udgangspunkt kan du få SU i forløbet.

Spørgsmål til overgangen mellem HF og universitet i København?

Hvis du har spørgsmål til overgangen mellem HF og universitet i København kan Cæcilie fra Studievalg Danmark (Center Sjælland) kontaktes vedr. SOF på tlf. 33 33 20 72 / cbl@studievalg.dk.

Uddannelsesguiden kan du læse mere om SOF.
Hvis du er mere videbegærlig, kan du finde bekendtgørelsen om SOF på Retsinformation.dk