Kunstnerisk studieretning

På Solrød Gymnasium har vi i den kunstneriske studieretning stærkt fokus på musikfaget, koblet med engelskfaget. Dertil kommer fællesfagene naturligvis, og de valgfag, som den enkelte elev tilvælger – bl.a. det kunstneriske valgfag i starten af uddannelsen.

Ud over at vælge kreativt fag, når du ansøger om optagelse, så skal du vælge 2. fremmedsprog.

Du skal i din ansøgning vælge både kreativt fag og 2. fremmedsprog
På Solrød Gymnasium kan du vælge mellem fransk og tysk som fortsættersprog samt fransk og spansk som begyndersprog. Fortsættersprog har du haft i folkeskolen. Begyndersprog har du ikke haft før. Fortsættersprog ligger således i 1.g og 2.g, mens begyndersprog ligger i 1.g, 2.g og 3.g.

Musik A

Engelsk A

Musik A – Engelsk A

Hvad kan jeg bruge min uddannelse til med den kunstneriske studieretning?

Studieretningen med kunstneriske fag giver adgang til de fleste fag inden for humaniora. Endvidere opfylder den de specikke adgangskrav på størstedelen af mellemlange videregående uddannelser.

Hvordan inddrages udlandet i min uddannelse?

Solrød Gymnasiums lærerne undersøger altid aktuelle muligheder for musik- og engelskfaglige studieture.

Hvad laver jeg på den kunstneriske studieretning?

Du arbejder med musikkens afspejling af tendenser i samfundet, især i den engelsksprogede musik. Du får rig mulighed for at involvere dig i musikorienterede fritidsaktiviteter på skolen og for at levere optrædener ved diverse arrangementer. Hvert andet år har vi en fantastisk teaterkoncert med auditions, men alle kan være med i de mange opgaver, som skal løses. Ved siden af de musikalske aktiviteter arbejdes der teoretisk med stort fokus på faglig udvikling på både det mundtlige og skriftlige område.

I alle studieretninger skal du også vælge et kunstnerisk fag under din uddannelse

Læs mere om vores øvrige studieretninger herunder: