Sproglige studieretninger

Interesserer du dig for sprog, litteratur og kultur? Og kan du lide at kommunikere både mundtligt og skriftligt på andre sprog end dansk? Så kan en af vores sproglige studieretninger være noget for dig. Dertil kommer naturligvis fællesfagene og de valgfag, som du tilvælger.
Studieretningen starter august 2020. På www.optagelse.dk kan du allerede nu søge om optagelse på skolen. Det skal gøres senest 1. marts 2020.

Du skal i din ansøgning vælge både kreativt fag og 2. fremmedsprog
På Solrød Gymnasium kan du vælge mellem fransk og tysk som fortsættersprog samt fransk og spansk som begyndersprog. Fortsættersprog har du haft i folkeskolen. Begyndersprog har du ikke haft før. Fortsættersprog ligger således i 1.g og 2.g, mens begyndersprog ligger i 1.g, 2.g og 3.g.

Hvad kan jeg bruge den sproglige studieretning til?

En sproglige studieretning giver dig adgang til en række uddannelser på universiteterne og CBS. Den retter sig især mod de humanistiske og sproglige studier og lukker også op for en bred vifte af mellemlange uddannelser.

Hvordan indgår udlandet i min uddannelse?

Studieturene på de sproglige studieretninger går til et af de lande, hvor du får mulighed for at prøve sproget af i praksis. Du har også mulighed for at komme på kortere ture i 3.g til enten Malaga, Paris og Berlin sammen med dit sproghold. Mulighederne for udenlandske destinationer er mange med en sproglig studieretning.

Hvad lærer jeg på den sproglige studieretning?

Du lærer at kommunikere på engelsk og et andet fremmesprog på et højt niveau. Din forståelse for og viden om litteraturen og kulturen i de pågældende lande vil give dig en bred baggrund for at arbejde i lande med engelsk, tysk, spansk eller fransk som arbejdssprog.

I alle studieretninger skal du også vælge et kunstnerisk fag under din uddannelse.

Læs mere om vores øvrige studieretninger herunder: