Halvandet års intenst arbejde ligger nu klar i bogform. Lærerne Troels Wolf og Flemming Ravn udgiver fagbog i psykologi som beskriver de nyeste trends indenfor forskning i psykologi.

 

– Vores elever er interesserede i at forstå vores samtid. Det har været en motivationsfaktor til at skrive bogen, – forklarer Flemming. Vi har f.eks. et afsnit om terrorisme og radikalisering. Det emne er der mange elever som synes er spændende, for videnskaben tilbyder en forklaring, der kan gøre os klogere på nogle af de udfordringer, vi står med nu. Og så har vi afsnit der handler om identitet og sociale medier, og nye teorier om forholdet mellem mænd og kvinder, teorier om læring osv. Alt sammen noget som er en del af vores elevers virkelighed, og altså noget af det nyeste indenfor psykologi.

 

– Arbejdet med at skrive bogen har været intenst, og så er vi meget forskellige, – fortæller Troels. Flemming har udgangspunkt i den humanistiske tradition, mens jeg har udgangspunkt i biologien, den hårde videnskab. Vi er faktisk uenige om mange ting, men vi har arbejdet sådan at vi hver især har skrevet et kapital og så har den anden givet kritik på det. Og uenigheden har været meget konstruktiv. Vi har komplementeret hinanden – forklarer Troels, og tilføjer at de har den dybeste respekt for hinanden synspunkter, og at det er en respekt der kun er vokset i takt med arbejdet med bogen. – Det har været en fornøjelse at arbejde sammen, – fortæller Flemming, og Troels nikker. Vi ønsker dem tillykke med udgivelsen!