Af Maria H. Thomsen, Uglegårdsskolen
 
\\\”I kemilokalet laver vi noget med mad og is. Det viser sig at rødkålssaft er en god ph-indikator. Vi har fået lov at smage en grovkiks, der har ligget i flydende nitrogen. Og is lavet på Faxe Kondi og tøris. Der var også vaniljeis. Det er imponerende, is på 2 minutter. Tøris er nu imponerende. Alt bøjeligt kan fryses og derefter knuses. Selv en tivolistang. Det er vildt hvordan mad kan ændre sig.
Hvor tung er kuldioxid, det vil vi finde ud af nu. Sæbebobler med kuldioxid er tunge og søger ned. Normale sæbebobler søger slet ikke ned.
Vi laver også nogle ting der kan være lidt risikable, fx da vi sprænger en ballon fyldt med kvælstof. Det lyder så højt som en håndgranat der sprænger. Flydende kuldioxid fordamper også hurtigt, når det kommer ud i varmen.
Hvad sker der når man putter brændende magnesium ned i tøris? Der burde være noget sort aske tilbage. Men der er lidt problemer, for der er rust på magnesiummet, men det lykkes til sidst. Alt gik godt bortset fra et græskar, der ikke ville eksplodere.\\\”
 

Om workshop for folkeskoleelever; Cool Kemi den 22.10 2015