Latin

I faget latin arbejder vi både med de tekster, der blev skrevet på latin for ca. 2000 år siden, og med den romerske kulturhistorie. Det vil sige, at vi ud over at lære sproget latin, også beskæftiger os med de romerske guder som fx Mars, Venus og Jupiter og med romersk historie, fx Cæsars erobring af Gallien.

Sproget
Det latinske sprog har haft en massiv indvirkning på de moderne europæiske sprog – spansk, fransk og italiensk har udviklet sig direkte fra latin og i både det engelske og tyske sprog findes en masse låneord fra latin. Ved at lære latin får man derfor en slags ”nøgle” til de andre europæiske sprog.

Kultur og historie
Den romerske kultur har også påvirket den verden, vi lever i i dag. Vidste du for eksempel, at området omkring Det Hvide Hus i Washington er konstrueret, så det efterligner det antikke Roms udformning? Og at det amerikanske senat er opkaldt efter det romerske? Man kan også finde inspiration fra romerne i både Harry Potter, Hunger Games og Game of Thrones. Kort sagt, så ved du sikkert mere om latin og det antikke Rom, end du lige går og tror.

Ved at vælge faget latin får du et spændende indblik i både et sprog og en kultur og historie, som stadig sætter sit præg på vores verden i dag. Det er bare nogle få af de mange gode grunde til at læse latin.

Sidst opdateret 25 Mar, 2021