2020: Et skæbneår i amerikansk politik

Med udgangspunkt i sin nyeste bog USA: Kampen om magten fra Washington til Trump (2019), analyserer Niels Bjerre-Poulsen den politiske situation i USA. Donald Trumps valgsejr ved præsidentvalget i 2016 var det største chok i USA’s politiske historie, og årene siden har været paradoksale: På den ene side har den amerikanske økonomi fortsat blomstret, og de udenrigspolitiske udfordringer har været relativt små.

Ikke desto mindre har millioner af amerikanere en følelse af, at nationen befinder sig i et af sine mørkeste kapitler – et kapitel, hvor den politiske polarisering er voldsom, og såvel de demokratiske normer som demokratiets bærende institutioner synes at være under et voldsomt pres. Og i Det Hvide Hus sidder en præsident, Donald J. Trump, der som få andre skikkelser i amerikansk historie skiller vandene. Derfor ser mange også præsidentvalget i november 2020 som helt afgørende – ikke blot for den politiske udvikling i USA, men også for supermagtens fremtidige rolle i verden.

 

 

Foredrag om amerikansk historie, politik og kultur

Niels Bjerre-Poulsen er historiker med en ph.d.-grad i amerikansk historie fra Californiens universitet Santa Barbara. Han er lektor på Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet og har de sidste 25 år skrevet en lang række bøger og artikler om amerikansk historie, og samfundsforhold i USA. Igennem to årtier har han også hyppigt analyseret og kommenteret amerikansk politik og kultur i de danske medier, ligesom han har været en flittig foredragsholder indenfor amerikansk historie, politik og kultur. Niels Bjerre-Poulsen blev i 2015 tildelt Syddansk Universitets forskningsformidlingspris for sin formidling af amerikansk politik, og i 2018 blev han af universitetet indstillet til Forskningsministeriets formidlingspris.
 

Hvornår kommer Niels Bjerre-Poulsen?

Onsdag den 21. oktober kl.10.00 – 11.30
Foredraget er for samfundsfagseleverne og er sat ind i jeres skema.