Nu er der mulighed for at supplere din HF-uddannelse med en universitetsfagpakke, hvis du ønsker at søge videre på universitetet efter din HF-eksamen. Måske er dette din chance for at komme ind på en lang videregående uddannelse?

Hvor længe tager det at supplere sin 2-årige HF?

Fagpakken har det officielle navn SOF (Supplerende Overbygningsforløb), og den skal kunne tages på 6 måneder. Det kan være direkte efter din HF eller på et senere tidspunkt, hvis du først senere bestemmer dig for at søge ind på en universitetsuddannelse. Dog vil det koste penge, hvis du gør det senere end 2 år efter din HF-eksamen. 

Hvor kan jeg tage suppleringsuddannelsen efter min tid på Solrød Gymnasium?

Disse links går til information om SOF på uddannelsesinstitutionerne:

Hvilke fag kan jeg supplere med?

SOF sammensættes af forskellige fagløft, rettet mod den uddannelse du vil søge videre på. Sammensætningen af din fagpakke skal du tale med VUC om, når du ansøger om optagelse på SOF. Der kan være forskel på, om fagene i SOF er forudbestemte, eller om du selv kan være med til at sammensætte forløbet, så du samtidig kan opfylde eventuelle specifikke adgangskrav.

Skulle det igennem SOF ikke være muligt at lave alle de fagløft du har brug for, kan du efterfølgende supplere disse fag med GSK.

Kan jeg få SU?

Som udgangspunkt vil det være muligt at søge om SU, men også det skal du tale med VUC om.

Uddannelsesguiden kan du også læse om SOF.

Spørgsmål?

Du er altid velkommen til at ringe til os på 56 18 40 00. Handler din henvendelse sig specifikt om SOF, så kan Cæcilie fra Studievalg Danmark (Center Sjælland) kontaktes på tlf. 33 33 20 72 / cbl@studievalg.dk.

Hvis du er nysgerrig, kan du finde bekendtgørelsen om SOF på Retsinformation.dk