En helt almindelig grå tirsdag formiddag i november møder alle skolens elever som sædvanlig ind på Solrød Gymnasium. Men allerede kl. 9 brydes hverdagens faste rytme, da alle elever samles i kantinen. Det er nemlig dagen for Georg Mohr – en national matematikkonkurrence for elever på gymnasiale uddannelser.

Vi dyster mod 224 andre skoler

Det er 28. gang at konkurrencen løber af stablen, og der er mellem 15-20.000 elever fra ca. 225 forskellige skoler, der prøver kræfter med de matematiske udfordringer. I Solrød er de lokale grundskoler også inviteret med til den lokale version, hvor alle gymnasiets matematikhold kæmper mod hinanden om at få samlet flest point og dermed vinde skolens vandrepokal. I år er 17 modige elever fra Billesborg Skolen mødt op for at udfordre de ældre elever i kreativ matematik.

Mental idrætsdag

En af de drivende kræfter i gennemførelsen af konkurrencen på Solrød Gymnasium er matematiklærer Michael Krøl. Om motivationen for at invitere alle skolens matematikelever med i konkurrencen siger han: – Vi opfatter det som en slags ’mental idrætsdag’, der både ryster de nye studieretningsklasser sammen og giver skolens elever en dag i fællesskabets tegn.