Find din uddannelse

Skal du vælge en 3-årig STX eller en 2-årig HF?

 

STX er en tre-årig gymnasial uddannelse, som forbereder dig på en kort, en mellemlang eller en lang videregående uddannelse.

Ikke alle, men mange, bruger en STX til at udskyde valget om en videregående uddannelse lidt, fordi STX netop er almen og bred i sin fagrække: Afhængigt af din studieretning og dit gennemsnit efter 3.g, kan du søge ind på alle videregående uddannelser med en STX i rygsækken.

Du starter din STX med et grundforløb på 4 måneder, hvor du undervejs får vejledning i, hvad du kan vælge som studieretning. Din studieretning vil have fokus på enten naturvidenskab, samfundsvidenskab, sprog eller musik.

HF er en 2-årig gymnasial uddannelse, som forbereder dig på en mellemlang eller kort videregående uddannelse. Vil du gerne have en universitetsuddannelse, skal du supplere din HF med det, der hedder en SOF (Supplerende Overbygningsforløb).

Som HF-elev på Solrød Gymnasium kan du efter kun 2 år blive klar til at uddanne dig til det, du gerne vil være. Du vælger din fagpakke inden for sundhed, samfund eller medier i løbet af dit første år, så du på dit andet år har flere af de fag, der interesserer dig mest.

SÅDAN ER VORES STX OG HF BYGGET OP:

Når du starter på Solrød Gymnasium, bliver du del af en mangfoldig elevflok på knap 600 elever. Det gælder, hvad enten du vælger den 3-årige STX eller den 2-årige lektieinkluderende HF. Vi lægger stor vægt på både din sociale og faglige trivsel. Og vi har gennem hvert skoleår en række ryste-sammen-aktiviteter, der gør, at du lærer mange andre unge at kende.

Som STX’er starter dit skoleår med et grundforløb fra august til oktober. Undervejs – efter grundig vejledning –  vælger du studieretning i oktober. Her starter din studieretningsklasse op, som du skal følges med, indtil I har studenterhuen på hovedet og pjasker rundt i springvandet sammen med jeres HF-kammerater.

Som HF’er starter du først med din fagpakke på andet år, så du har et helt år til at beslutte dig for en fagpakke: Sundhedspakken, Samfundspakken eller Mediepakken. (BEMÆRK: Vil du have sundhedspakken, er det vigtigt, at du har valgt idræt frem for et kunstnerisk fag, før du starter. Vil du have mediepakken, skal du have valgt mediefag i din ansøgning. Sådan er det på alle gymnasier.)

I den grå oversigtsfolder får du en fuldstændig oversigt over de STX-studieretninger, HF-fagpakker og valgfag, som vi udbyder.

Brug for hjælp? Book et personligt besøg

Du kan booke et personligt besøg på skolen ved at bruge formularen ‘Book et besøg’ øverst til højre på siden, eller du kan ringe på 56 18 40 00. Vi kan vise dig rundt, besvare spørgsmål og lade dig indgå i undervisningen, hvis du har lyst. Du kan høre om vores gode idrætsfaciliteter, vores 10 studieretninger, 3 fagpakker, mentorordning, fester og meget meget mere.

FÅ SVAR PÅ MANGE FLERE SPØRGSMÅL PÅ UddannelsesGuiden

Vi håber at se dig på Solrød Gymnasium – på en 3-årig STX eller en 2-årig HF.

To elever med grå sweatshirts