Kilde: Solrød Nyt:

 

Junior Talent starter på Solrød Gymnasium – et projekt, som har fokus på de dygtigste elever i 8. og 9. klasse.

Junior Talent – et program for unge talenter – åbner ny afdeling i Solrød i samarbejde med Solrød Gymnasium. Alle dygtige og engagerede elever i 8. klasse kan søge optagelse på Junior Talent, som mødes i Solrød Gymnasiums lokaler til en anderledes, talentorienteret brobygning.

”I hver klasse sidder der elever, som vil og kan mere. Og som har mod på flere faglige udfordringer”, fortæller Ellen Smidt-Nielsen, Sekretariatschef for Akademiet for Talentfulde Unge Øst. ”På Junior Talent får disse elever mulighed for at udvikle deres faglige og personlige kompetencer i fællesskab med andre, som har samme lyst til at lære”.

Junior-Talent_Roskilde_3.11.16_4

Solrød Gymnasiums rektor Bjarne Thams håber, at gymnasiet gennem samarbejdet med Junior Talent kan være med til at bygge bro mellem grundskolerne og ungdomsuddannelserne. ”Vi glæder os meget til at vise de dygtige elever i 8. og 9. klasse, der gerne vil stå på tæer for at lære mere, hvilket niveau der kan møde dem på en gymnasial ungdomsuddannelse”, siger Bjarne Thams. Han understreger samtidigt, at gymnasiet altid bestræber sig på at have ekstratilbud til både de elever, der vil noget mere og til dem, der tværtimod har brug for ekstra støtte i dagligdagen. Junior Talent henvender sig selvsagt til førstnævnte gruppe.

Forløbet varer i 1,5 år, hvor eleverne deltager i fem undervisningsdage pr. semester. Her udfordres de inden for naturvidenskab, samfundsfag og humaniora. Hver undervisningsdag har et tema, det kunne f.eks. være en dag om digitale fodspor, en dag om bæredygtighed & ressourcespild eller en dag om mikrobiologi. Dagen består af en kombination af faglige oplæg, workshops og praktiske øvelser…

 

LÆS RESTEN AF ARTIKLEN HER: http://www.viborher.dk/solrodportalen/junior-talent-tilbyder-ny-talentorienteret-brobygning-paa-solroed-gymnasium/