Solrød Gymnasiums Miljøråd har vundet 30.000 kr. med Isabella Rosenberg Jørgensen (2x) i spidsen. Projektet er fuldstændigt elevbåret, og som Jens Lyck skriver fra sit barslende hjemmeliv, så er prisen i den grad løftestang til Grønt Flag 2017. Eleverne vandt over 20 andre gymnasier for deres evne til at involvere, være synlige og innovative i de fem kampagnedage. Sådan skrev UngEnergi på Facebook ved udtrækkelsen, og på UngEnergis facebookside kan du høre næstformand i UngEnergi begrunde valget af vinderen.

“Så er vinderen af fem fede dage fundet! Og det var et svært valg!

20 gymnasier, lige fra Thy Mors til Nykøbing Falster, lavede fem MEGA fede dage, med flotte, inspirerende, kreative og imponerende grønne projekter. Det bedste af det hele: I er med til at gøre en forskel: sammen viser vi, at bæredygtighed er fedt og ikke mindst vigtigt! Men vi skulle jo vælge en vinder …

og vinderen blev: Fem fede dage på Solrød Gymnasium / Solrød Gymnasium.

Skarpt forfulgt af en delt 2. plads: Fem Fede Dage Campus Vejle Handelsgymnasium og FEM FEDE DAGE på Nyborg Gymnasium

Tillykke til jer – og tillykke til jer alle sammen! Tak for den imponerende indsats og det STORE arbejde som vi ved I alle har lagt i ugen. Vi bøjer os i støvet for jeres indsats for klimaet.”

De 30.000 kr. skal bruges til en fest i miljøets navn, og Bjarne er allerede i dialog med eleverne om hvordan og hvorledes.

Foto på forsiden er hentet fra Solrød Avis, Fotograf: Jesper From