Velkommen til Solrød Gymnasium

DU FÅR BESKED SENEST 1. MAJ, OM DU HAR FÅET EN ‘PLADSRESERVATION’ PÅ SG

 

Hvis du har valgt Solrød Gymnasium som 1. prioritet, er det næsten sikkert, at du får en plads. Dog får du først endelig besked, om du er optaget, efter folkeskolens afgangseksamen sidst i juni.

Ansøgere til HF, der ikke kommer direkte fra grundskolen, skal vurderes før optagelse:
Se proceduren i ord (åbner pdf-fil)
Se proceduren som grafik (åbner pdf-fil)

På Solrød Gymnasium bliver du del af en mangfoldig elevflok på knap 700 elever. Og i Studieretningsfolderen (pdf-fil) får du en fuldstændig oversigt over de stx-studieretninger, hf-studiepakker og valgfag, som vi udbyder. 

Vores værdier er venlighed, vilje og medborgerskab: Du må gerne være ambitiøs, men du skal også turde at knytte nye venskaber og tage ansvar for den verden, du er del af. På den måde kan dine gymnasieår blive de bedste og vigtigste i dit liv.

 

FAGLIGE TILBUD
Vi udbyder nogenlunde samme studieretninger (stx) og fagpakker (hf) som landets øvrige gymnasier, og vi tilbyder en bred vifte af ekstra elevstøtte i det daglige. Desuden deltager vi i  forskellige talentprogrammer, og for tredje år i træk udbyder vi Cambridgekurser med eksaminer – sidstnævnte er et unikt tilbud her i Køge Bugt.

 

STUDIERETNINGER OG FAGPAKKER
Som stx’er starter dit skoleår med et grundforløb, hvorpå du i november vælger endelig studieretning. Som hf’er starter du i din fagpakke på andet år.

 

Her kan du se opleve kantineområdet, som vil blive et omdrejningspunkt for dit liv på SG:


KARAKTERGENNEMSNIT

Graf over karakter gennemsnit fra 2005 til 2018

Karaktergennemsnittet er steget fra 2005, hvor den lå på 6,4 til 6,7 i 2007, hvor gennemsnittet begynder at falde til 6,3 i 2009. Herefter stiger gennemsnittet frem til 2012 hvor den ligger på 6,8 for derefter at falde til 6,7. I 2014 stiger gennemsnittet til 7,3, hvor året efter det ligger på 7,2. 2016 til 2018 stiger gennemsnittet dog til 7,6.

SG-VELKOMSTHÆFTE (åbner pdf-fil)

Billede af forsiden på en folder

STX-studieretninger:

HF-fagpakker:

PERSONDATALOVEN
Ifølge den nye persondatalov skal alle elever orienteres om, hvordan vi som dataudbyder håndterer personfølsomme data. Dette kan du læse mere om her.

MERE INFORMATION

Sidst opdateret 17 Jan, 2021