Velkommen til Solrød Gymnasium

KOM TIL ÅBENT HUS PÅ SOLRØD GYMNASIUM den 20. januar 2020 kl. 19-21


HER ER PLADS TIL DIG
På Solrød Gymnasium bliver du del af en mangfoldig elevflok på knap 700 elever. Og i Studieretningsfolderen får du en fuldstændig oversigt over de stx-studieretninger, hf-studiepakker og valgfag, som vi udbyder. 

Vores værdier er venlighed, vilje og medborgerskab: Du må gerne være ambitiøs, men du skal også turde at knytte nye venskaber og tage ansvar for den verden, du er del af. På den måde kan dine gymnasieår blive de bedste og vigtigste i dit liv.

 

FAGLIGE TILBUD
Vi udbyder samme studieretninger (stx) og fagpakker (hf) som landets øvrige gymnasier, og vi tilbyder en bred vifte af ekstra elevstøtte i det daglige. Desuden deltager vi i  forskellige talentprogrammer, og for andet år i træk udbyder vi Cambridgekurser med eksaminer – sidstnævnte er et unikt tilbud her i Køge Bugt.

 

STUDIERETNINGER OG FAGPAKKER
Som stx’er starter dit skoleår med et grundforløb, hvorpå du i november vælger endelig studieretning. Som hf’er starter du i din fagpakke på 2. år.

 

HVAD SKAL DU VÆLGE MED DET SAMME?

3-ÅRIGT STX

Som STX-ansøger skal du på alle gymnasier vælge kunstnerisk fag og 2. fremmed- sprog i din ansøgning. De kunstneriske fag er drama, billedkunst, mediefag og musik. På Solrød Gymnasium kan du vælge mellem fransk og tysk som fortsætter-sprog, samt fransk og spansk som begyndersprog. Fortsættersprog har du haft i folkeskolen. Begyndersprog har du ikke haft før. Fortsættersprog ligger således i 1.g og 2.g, mens begyndersprog ligger i 1.g, 2.g og 3.g.

 

2-ÅRIGT HF

Som HF-ansøger skal du i foråret i 1.hf vælge, hvilken fagpakke du vil have i 2.hf. Du vælger mellem Sundhedspakken, Samfundspakken eller Mediepakken. Ind til da har alle hf-elever de samme fag i skemaet og får således opbygget en fælles viden, inden fagpakkeklassen bliver skabt fra august i 2.hf. Du skal desuden væl-ge et praktisk fag, som er bindende. Dette kan være drama, billedkunst, medie-fag, musik eller idræt.

 

Til dig som har valgt HF på Solrød Gymnasium og ikke kommer direkte fra 9. eller 10. klasse:
Læs optagelsesreglerne her.

 

Her kan du se opleve kantineområdet, som vi blive et omdrejningspunkt for dit liv på SG:


KARAKTERGENNEMSNIT

STX-studieretninger:

HF-fagpakker:

PERSONDATALOVEN
Ifølge den nye persondatalov skal alle elever orienteres om, hvordan vi som dataudbyder håndterer personfølsomme data. Dette kan du læse mere om her.

MERE INFORMATION

Sidst opdateret 14 Jan, 2020