Velkommen til Solrød Gymnasium

Den 13. august 2019 er første skoledag. Vores dygtige tutorer imod dig kl. 9.45-10.00, hvorefter rektor byder velkommen fra scenen.

Til dig som har valgt HF på Solrød Gymnasium og ikke kommer direkte fra 9. eller 10. klasse:
Læs optagelsesreglerne her.


FÆLLESSKAB
På Solrød Gymnasium bliver du del af en mangfoldig elevflok på knap 700 elever. Vores værdier er venlighed, vilje og medborgerskab: Du må gerne være ambitiøs, men du skal også turde at knytte nye venskaber og tage ansvar for den verden, du er del af. På den måde kan dine gymnasieår blive de bedste og vigtigste i dit liv.

Her kan du se opleve kantineområdet, som vi blive et omdrejningspunkt for dit liv på SG:

FAGLIGE TILBUD
Vi udbyder samme studieretninger (stx) og fagpakker (hf) som landets øvrige gymnasier, og vi tilbyder en bred vifte af ekstra elevstøtte i det daglige. Desuden deltager vi i  forskellige talentprogrammer, og for andet år i træk udbyder vi Cambridgekurser med eksaminer – sidstnævnte er et unikt tilbud her i Køge Bugt.

 

STUDIERETNINGER OG FAGPAKKER
Som stx’er starter dit skoleår med et grundforløb, hvorpå du i november vælger endelig studieretning. Som hf’er starter du i din fagpakke på 2. år. I Studieretningsfolderen får du en fuldstændig oversigt over stx-studieretninger, hf-studiepakker og valgfag. 

 

 

HVAD SKAL DU VÆLGE MED DET SAMME?
Som stx-ansøger skal du på alle gymnasier vælge et kunstnerisk fag og 2. fremmedsprog i din ansøgning. På Solrød Gymnasium kan du vælge mellem fransk og tysk som fortsættersprog, og du kan vælge mellem fransk og spansk som begyndersprog.  

  • Fortsættersprog har du haft i folkeskolen.
  • Begyndersprog har du ikke haft før. 

Fortsættersprog ligger således i 1.g og 2.g, mens begyndersprog ligger i 1.g, 2.g og 3.g.

Som hf-ansøger er det først i slutningen af 1. hf, at du skal vælge, hvilken fagpakke du vil have i 2.hf. Du kan vælge mellem tre temaer:
Sundhedspakken, Samfundspakken eller Mediepakken.  Læs mere om de forskellige pakker via de røde bokse længere nede på siden.
Ind til da har alle hf-elever de samme fag i skemaet og får således opbygget en fælles viden, inden fagpakkeklassen bliver skabt fra august i 2.hf.


KARAKTERGENNEMSNIT
Solrød Gymnasiums stx-karaktergennemsnit i 2018 er fortsat blandt regionens fire højeste. Gennemsnit for STX er 7,6 og for HF 5,9.

STX-studieretninger:

HF-fagpakker:

PERSONDATALOVEN 
Ifølge den nye persondatalov skal alle elever orienteres om, hvordan vi som dataudbyder håndterer personfølsomme data. Dette kan du læse mere om her.

MERE INFORMATION

Studie- og ordensregler

Vigtig brugerinfo

Fordeling af ansøgere ud fra transporttid. Se Region Sjællands hjemmeside