Velkommen til Solrød Gymnasium

  • Den 14. august 2018 kl. 10 starter kommende gymnasieelevers gymnasieliv op.

   

  På Solrød Gymnasium bliver du del af en mangfoldig elevflok på knap 700 elever. Vi har flerårig erfaring som eliteidrætsgymnasium for de af jer, der elsker sporten ved siden af det faglige. Vi tilbyder en bred vifte af ekstra elevstøtte i det daglige, foruden talentprogrammer og Cambridgekurser, – sidstnævnte unikt tilbud her i Køge Bugt. Læs mere her.

   

  BLIVER DU LØFTET I FAGLIGHED PÅ SOLRØD GYMNASIUM?

  Svaret afhænger af din egen indstilling og dit eget overskud i de 3 eller 2 år du går her. Men skolens officielle løfteevne er ifølge UVM´s beregning positiv for både stx og hf set over en treårig periode (2015-2017). For både stx og hf er løfteevnen 0,1, og ligger dermed helt i top sammenlignet med gymnasierne i Region Sjælland.

   

  SOLRØD GYMNASIUMS KARAKTERGENNEMSNIT

  Solrød Gymnasiums STX-karaktergennemsnit i 2017 er fortsat blandt regionens 4 højeste. Gennemsnittet for Region Sjællands gymnasier er 7,2, mens gennemsnit for landets gymnasier er 7,4. Her har vi på Solrød Gymnasium et snit på 7,5.

  Også på vores lektieinkluderende HF har vi igen i 2017 et stigende karaktergennemsnit. Gennemsnittet for Region Sjællands gymnasier er 5,8, mens gennemsnittet for landets gymnasier med HF er 6,1. Her fik vi på Solrød Gymnasium et gennemsnit på 6,2.

  VI SKAL ORIENTERE OM PERSONDATALOVEN 

  I følge den nye persondatalov skal alle elever orienteres om måden, hvorpå vi som dataudbyder håndterer personfølsomme data. Dette kan du læse mere om her.

   

  SÅDAN SØGER DU IND I EFTERÅRET 2018.

  Søger du optagelse på Solrød Gymnasium i Køge bugt med start i august 2019, så finder du her en oversigt over stx-studieretninger, valgfag og hf-studiepakker. Du søger om optagelse på http://www.optagelse.dk.  Som stx’er skal du i første omgang ønske 2. fremmedsprog og kreativt fag, hvorefter du i november vælger endelig studieretning. 

  Som hf’er starter du i din fagpakke på 2. år.   

   

  HVAD SKAL DU VÆLGE MED DET SAMME?

  Som stx-ansøger skal du på alle gymnasier vælge kunstnerisk fag og 2. fremmedsprog i din ansøgning. På Solrød Gymnasium kan du vælge mellem fransk og tysk som fortsættersprog, samt fransk, spansk eller tysk som begyndersprog.  Fortsættersprog har du haft i folkeskolen. Begyndersprog har du ikke haft før. Fortsættersprog ligger således i 1g og 2g, mens begyndersprog ligger i 1g, 2g og 3g. 

  Som hf-ansøger skal du først i udgangen af 1. hf vælge, hvilken fagpakke du vil have i 2.hf: Sundhedspakken, Samfundspakken eller Mediepakken. Ind til da har alle hf-elever de samme fag i skemaet og får således opbygget en fælles viden, inden fagpakkeklassen bliver skabt fra august i 2.hf.

   
 • STX-studieretninger:

  Naturvidenskabelige
  Samfundsvidenskabelige
  Sproglige
  Kunstneriske
 •  

  På Solrød Gymnasium har vi årelang erfaring som medlem af Eliteidrætsgymnasier.dk. For dig som elev betyder det, at du kan koble høj faglighed med skemalagt morgentræning i samarbejde med dygtige idrætscoaches. Læs mere i magasinet: Eliteidræt

  HF-studiepakker:

  Medier
  Sundhed
  Samfund
 • Skærmbillede 2017-01-26 kl. 15.53.55 Skærmbillede 2017-01-26 kl. 16.11.21 Skærmbillede 2017-01-26 kl. 16.18.37

Copyright © 2018 Solrød Gymnasium. Alle rettigheder forbeholdes.

Hjemmeside af AWORK Webbureau