Velkommen til Solrød Gymnasium

 • På Solrød Gymnasium bliver du del af en mangfoldig elevflok på knap 700 elever. Vi har flerårig erfaring som eliteidrætsgymnasium for de af jer, der elsker sporten ved siden af det faglige, og vi tilbyder en bred vifte af ekstra elevstøtte i det daglige, foruden talentprogrammer og Cambridgekurser, – sidstnævnte unikt tilbud her i Køge Bugt.

   

  SÅDAN SØGER DU IND

  Søger du gymnasium i Køge bugt, så finder du her en oversigt over stx-studieretninger, valgfag og hf-studiepakker for 2018. Du søger om optagelse på http://www.optagelse.dk.  Som stx’er skal du i første omgang ønske 2. fremmedsprog og kreativt fag, hvorefter du i november vælger endelig studieretning. 

  Som hf’er starter du i din fagpakke på 2. år.   

   

  HVAD SKAL DU VÆLGE MED DET SAMME?

  Som stx-ansøger skal du på alle gymnasier vælge kunstnerisk fag og 2. fremmedsprog i din ansøgning. På Solrød Gymnasium kan du vælge mellem fransk og tysk som fortsættersprog, samt fransk, spansk eller tysk som begyndersprog.  Fortsættersprog har du haft i folkeskolen. Begyndersprog har du ikke haft før. Fortsættersprog ligger således i 1g og 2g, mens begyndersprog ligger i 1g, 2g og 3g. 

  Som hf-ansøger skal du først i udgangen af 1. hf vælge, hvilken fagpakke du vil have i 2.hf: Sundhedspakken, Samfundspakken eller Mediepakken. Ind til da har alle hf-elever de samme fag i skemaet og får således opbygget en fælles viden, inden fagpakkeklassen bliver skabt fra august i 2.hf.

   

  BLIVER DU LØFTET I FAGLIGHED PÅ SOLRØD GYMNASIUM?

  Svaret afhænger af din egen indstilling og dit eget overskud i de 3 eller 2 år du går her. Men skolens officielle løfteevne er ifølge UVM´s beregning positiv for både stx og hf set over en treårig periode (2015-2017). For både stx og hf er løfteevnen 0,1, og ligger dermed helt i top sammenlignet med gymnasierne i Region Sjælland.

   

  SOLRØD GYMNASIUMS KARAKTERGENNEMSNIT

  Solrød Gymnasiums STX-karaktergennemsnit i 2017 er fortsat blandt regionens 4 højeste. Gennemsnittet for Region Sjællands gymnasier er 7,2, mens gennemsnit for landets gymnasier er 7,4. Her har vi på Solrød Gymnasium et snit på 7,5. Også på vores lektieinkluderende HF har vi igen i 2017 et stigende karaktergennemsnit. Gennemsnittet for Region Sjællands gymnasier er 5,8, mens gennemsnittet for landets gymnasier med HF er 6,1. Her fik vi på Solrød Gymnasium et gennemsnit på 6,2.

   

  VELKOMSTMØDE ALLEREDE FØR SOMMERFERIEN

  Inden du starter som elev på Solrød Gymnasium, modtager du et velkomstbrev med invitation til et velkomstmøde for nye elever. Når du starter i august gennemgår du et velplanlagt introforløb med masser af faglige og sociale aktiviteter.

 • STX-studieretninger:

  Naturvidenskabelige
  Samfundsvidenskabelige
  Sproglige
  Kunstneriske
 •  

  På Solrød Gymnasium har vi årelang erfaring som medlem af Eliteidrætsgymnasier.dk. For dig som elev betyder det, at du kan koble høj faglighed med skemalagt morgentræning i samarbejde med dygtige idrætscoaches. Læs mere i magasinet: Eliteidræt

  HF-studiepakker:

  Medier
  Sundhed
  Samfund
 • Skærmbillede 2017-01-26 kl. 15.53.55 Skærmbillede 2017-01-26 kl. 16.11.21 Skærmbillede 2017-01-26 kl. 16.18.37

Copyright © 2018 Solrød Gymnasium. Alle rettigheder forbeholdes.

Hjemmeside af AWORK Webbureau