Kreative udklædninger og kringlede konkurrencer ved Solrød Gymnasiums idrætsdag

I år overgik eleverne på Solrød Gymnasium sig selv med hensyn til opfindsomhed ved den årlige idrætsdag. De udklædningstemaer, eleverne havde valgt, var helt fantastiske. De var der naturligvis alle sammen – de mange kendte udklædninger, som vi har set ved tidligere års optog over mod idrætscentret, men der ud over så vi for første gang en Robin Hood-klasse med egen kærre trukket af to dejlige, gyldne heste, som trods al virakken fungerede helt fint. Men ikke kun kærren og hestene var spektakulære. Også klassen, 3y’s Robin-kostume mindede til forveksling om den dragt, vi har set i den tapre og gode Robin Hood optræde i i de kendte Robin Hood-film gennem årene. Det må da helt sikkert give klassen point i udklædningskonkurrencen.

Også andre udklædninger var gennemførte til perfektion som fx Teletubbies, kommunale vejfolk med hjelme, diverse autoriserede og mindre autoriserede skilte, de grønne baretter med egen tank og maskinpistoler, sørøvere og diverse chokoladeemballager kendt fra Toms reklame i fjernsynet. Her ligger helt klart forklaringen på, at eleverne måske ikke har været så arbejdsomme i timerne i den forløbne uge.

Efter vandringen over til idrætscentret med efterfølgende opvarmning gik konkurrencerne i gang. Der blev kæmpet bravt på rundboldbanerne, hvor også lærerne kunne komme på pointtavlen med nogle gode slag og redninger.

Trenden med høvdingebold er også slået igennem ved idrætsdagen, og her blev de hold som enten havde gode gribere eller adrætte og hurtige markspillere de bedste.

På volleybanen var Robin Hood-holdet meget stærkt. I lang tid førte lærerne kampen med 5 overskydende point, men så tog 3y’s elever fat, så lærerne måtte indkassere et nederlag i en kamp, som de havde tippet som en sikker sejr.

I de individuelle discipliner var banen “mangekamp” meget besøgt. Den meget sammensatte opgave gik ud på at skyde en bold igennem en basketkurv, lave cirkeltræning i form af hop over skammel, et antal knæbøjninger og efterfølgende mave- og rygbøjninger. Derefter skulle man sende en freesbe af sted og efterfølgende hente den for så at vende tilbage til mål gennem en forhindringsbane a la jorden brænder. Der var undertiden kø til denne bane, fordi det jo var en relativ nem måde at score 15 point. Drengene fra 3f opfandt ved den lejlighed deres helt private disciplin, idet de fem drenge tog 100 armbøjninger på skift, hvorfor de inkasserede 100 point. Godt gået.

Endelig var der rift om at køre trillebørrace. En særlig version, som til denne lejlighed var forfinet derhen, at man skulle køre en kammerat i trillebør halvdelen af banen, hvorefter man skulle skifte, og den forfinede version bestod så i, at den, der sad i trillebøren, på turen sang den omdelte sang højt. Hvor mange point det måtte give, vides ikke, men det må da tælle meget – alene på grund af det kunstneriske indtryk.

Udfordringsdysten var i år en tovtrækningsdyst, og stemningen var tæt på kogepunktet, da 2g-holdet, sammensat af elever fra 5 2g klasser, slog 3g-holdet. Jubelen ville dernæst ingen ende tage, da 2g’erne til sidst slog lærerholdet, der kæmpede bravt, men stod chanceløse overfor de determinerede 2g-elever.

Dagen afsluttes i aften med årets første brag af en fest, hvor eleverne selv laver maden, serverer den på smukt pyntede borde, hvor temaet fra klassens udklædning går igen. Under stor applaus og høje jubelråb kåres dette års vindere af diverse konkurrencer, og jubelen kulminerer ved offentliggørelsen af årets idrætsdagsvinderklasse. Der er spænding på til det sidste, men af uransagelige grunde er det oftest en 3g-klasse, der står som den endelige vinder.

Når den lækre mad er spist, kaster man sig med samme ihærdighed som på idrætspladsen ud i dansen til kl. 01.00, men nu gælder den en helt anden scoring.