Solrød Gymnasium var stærkt spillende ved Gymnasieskolernes DM i badminton i tirsdags

Finalen i Gymnasieskolernes DM i Badminton kom i år til at stå mellem Solrød og de sidste mange års mestre fra Falkonergården. Solrød vinder relativ sikkert mix-  og damedouble men taber desværre herredouble og damesingle.

Det betød, at herresinglen blev den afgørende – og en meget nervepirrende kamp. Her måtte Kean Andersen fra Solrød efter at have vundet første sæt med mod Dennis Pren fra Falkonergårdens Gymnasium og tabt 2.sæt  i tredje sæt se sig slået af Dennis Pren. Dermed gik trofæet endnu engang til Falkonergården, hvilket betød, at Solrød Gymnasium blev nr. 2 i årets Gymnasie-DM i badminton, som blev spillet på en god hjemmebane denne eftermiddag.

(klik på billedet og se flere billeder)

herresingle2.jpg


Meget langt hen i turneringen stod Solrød Gymnasiums hold meget stærkt, idet holdet vandt alle deres kampe mod Gl. Hellerup Gymnasium. Også mod Sct. Knuds Gymnasium fik holdet en fin start, eftersom de vandt både herredouble, damedouble og mixdouble. Her var især damesiden meget stærk med Louise Seiersen og Anna Engel, der slog deres modstandere meget stort. Også i mix’en spiller Theodor Johansen og Lena Grebak en meget flot kamp og vinder meget overbevisende.

Det er tydeligt at se, at eliteklassen står stærkt på Solrød Gymnasiums badmintonhold, men det er også bemærkelsesværdigt, at flere af de bedste spillere kommer fra 2g – i dette tilfælde 2a, hvor Louise Seiersen, Lena Grebak og Kean Andersen går. De formår at holde sig på et absolut topplan, samtidig med at de passer deres skole. De står så stærkt på den danske badmintonscene, at Lena Grebak sammen med Niclas Nøhr fra eliteidrætsklassen er blevet udtaget til EM for ungdomsspillere, der afvikles i starten af april i Milano. Træner Jakob Poulsen siger: ” Lena og Niclas vil uden tvivl sammen med en række af de andre badmintonspillere på Solrød Gymnasium på sigt komme til at tilhøre den danske seniorelite og vil fremover være at finde på sejrsskamlen ved store turneringer.”

Der var ellers stor opbakning fra eliteidrætsklassen og nogle af eleverne fra 2a, som måtte over til Solrød Idrætscentret for at støtte kammeraterne. Karatekæmperne fra eliteidrætsklassen havde i samme anledning fået fri fra deres træning, for som Michael Krøl, der træner karategruppen i klassen, siger: ”Selvfølgelig skal vi bakke vore kammerater op ved denne lejlighed. Det er helt klart med til at skabe den ’team-spirit’, som så tydeligt gennemsyrer klassen, og så lærer eleverne også noget af at se klassekammeraterne i en kampsituation. De ser, hvordan deres træningskammerater håndterer det psykiske pres, som de selv har oplevet i tilsvarende konkurrencesammenhænge og kan tage det med til den teoretiske del af træningen efterfølgende, slutter Michael.

 

”Det er nyt, at et sjællandsk gymnasium som Solrød Gymnasium kan true den klare førerstilling, Falkonergårdens Gymnasium nu har haft meget længe, siger Jakob Poulsen, og fortsætter: De har som team-Danmark-gymnasium tiltrukket badmintonspillere fra hele Sjælland igennem de seneste 10 år, men det er tydeligt at se, at Solrød Gymnasiums tilbud om Eliteidrætslinjen er et godt alternativ til den københavnske dominans. Vi vandt ikke Gymnasie-DM i år, men vi kommer helt sikkert stærkt tilbage næste år med de stærkt spillende elever, vi har både i eliteidrætsklassen og på gymnasiet som sådan. Min personlige ambition er, at tilbuddet på Solrød Gymnasium kan udvikle sig som et direkte springbræt til elitecentret i Brøndby”, slutter Jakob Poulsen.

/LB